Vaskeri-booking

torsdag 25. juli 2013

Giroer for husleie

Fra tid til annen etterlyser spesielt nye beboere giro for husleien (felleskostnader). Rutinen er at OBOS sender et velkomstbrev til den nye andelseieren etter at overdragelsen er godkjent av borettslaget.

Normen er at den personen som eier leiligheten i starten av måneden hvor det er overtagelse, skal betale husleie for den måneden til OBOS. Eventuell fordeling av felleskostnadene for den måneden det er overtagelsen er et forhold mellom kjøper og selger.

Ny eier skal betale felleskostnader fra og med den 1. i neste måned.

Dersom det er veldig kort tid til forfall, hender det at OBOS gir en utsettelse på 7 dager, men dette står det opplyst om i velkomstbrevet dersom det gjelder deg.

Velkomstbrevet blir sendt til din nåværende adresse, sannsynligvis den som står i kjøpekontrakten.
Giroene blir sendt til adressen din her i borettslaget. Hvis det er noen dager igjen til forfall og du ennå ikke har mottatt giroene, må du kontakte vår forretningsfører i OBOS eller de som har sendt velkomstbrevet.

Merk at det er andelseier som får velkomstbrevet og giroene. Dersom det for eksempel er foreldrene dine som står som eier så er det foreldrene dine som får giroene.

Betale på forskudd
For en del er det ugusting med forfall den første i måneden, siden så mange ikke har lønn da. Dessverre er dette ikke mulig å endre. Det er også forskjellige KID-nummer på hver faktura. Den enkleste måten å betale felleskostnadene på er med avtalegiro.

Se flere spørsmål og svar her.

* Oppdatert 04.05.2019

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar