Vaskeri-booking

søndag 10. juni 2018

Støy fra Drøbakgata 12


Det er tidvis svært mye støy fra en av leilighetene i Drøbakgata 12. Leiligheten det klages på ligger i 4. etasje til høyre for oss. 

Lørdag kveld
I går kveld kom det nok en runde med et voldsomt rabalder. Det var såpass at en nabo ringte til politiet. Det kom en patrulje og etter at de hadde tatt seg inn i leiligheten ble det rolig en stund.

Dette er etter hva styret forstår ikke første gang politiet har besøkt denne leiligheten.

Vanskelig situasjon
Dersom en beboer i borettslaget hadde skapt like mye kvalme, hadde det vært en relativt grei saksgang frem til en utkastelse. Når det gjelder en nabogård er det imidlertid mer kronglete. Styret har forsøkt tidligere å ta opp situasjonen med eier av gården uten hell, men vi forsøker dette på nytt.

Tips fra politiet
Styret pratet med politipatruljen etter at de hadde roet situasjonen. Politipatruljen kom med følgende tips:
 - Hver gang man opplever mer støy enn det som er rimelig i et nabolag i Oslo, så kontakt politet. Ring da til 02800. Det kan være ventetid, men det måten å varsle fra på.
 - Dersom man opplever støy som såpass foruroligende at man opplever det som en nødsituasjon, så ringer man nødnummeret (112).
 - Før uansett en logg! Noter ned tid, sted og en beskrivelse av hva som skjer.

Logging

Dette med logging er veldig viktig for å kunne bygge opp en sak som er dokumentert. De fleste klager vi får er dessverre veldig grove oppsummeringer over ting som har skjedd over lengre tid og lite egnet til å ta videre.

For å kunne logge dette på en hensiktsmessig måte, ber vi alle som opplever bråk fra nevnte leilighet til å melde fra til styret. Eksempel på mail:
Til:  styret@sandefjordgata3.no
Emne: Bråk i Drøbakgata 12
Melding: Hei, I dag 09.06.2018 var det ved 2230-tiden igjen svært høylytt støy fra leiligheten i 4 etg lengst til høyre i Drøbakgata 12. Det var så lille at en nabo ringte til politiet. Det roet seg først etter at politipatruljen tok seg inn i leiligheten. Dette til deres logg.»

Alle må hjelpe med dokumentasjon
Når vi har samlet flere slike innspill så har vi dokumentasjon. Erfaringen er imdilertid at når vi ber beobere om slik logging, så får vi ingenting tilbake. Da må man også være inneforstått med at det vil bli vanskelig å gjøre noe. Vi håper hver enkelt tar oppfordringen!

Ikke skrik tilbake, da bryter du husordensreglene
Så er det også viktig at vi holder oss i skinnet. Det er forståelig at det er frustrende å høre på slikt rabalder fra naboene, men det hjelper ikke på situasjonen å ta til motmæle med tilsvarende skriking. På samme måte som vi får klager på Drøbakgata 12, får vi da også klager fra våre beboere på andre beboere.