Vaskeri-booking

lørdag 3. august 2019

Rotter i søppelskuret

I løpet av sommeren ble det klart at rotter har etablert seg i søppelskuret. Flere rotter er avvlivet allerede, men det vil ta noe tid å komme hele bestanden til livs.

Det viktigst du som beboer kan gjøre er å unngå søppel og mat på bakken. Bruk poser til alt du kaster, knytt dobbelknute, ikke kast flytende avfall i containerene, sørg for at du treffer på containeren. Er det fullt, bruk neste container. Vår merking til tross, så brukes den nærmeste containere mest og det renner ofte over fra denne. Da havner søppel på bakken, og rottene fester.

Deler av loftet over søppelskuret er ryddet ut, og vi venter på de siste restene skal bli fjernet.

Som et langvarig tiltak er det satt ut seks åtestasjoner. To av disse står i blomsterbedene, ellers står de i søppelskuret. Åtestasjonene utformet spesielt for rotter slik at barn, katter, hunder eller grevlinger (de har vi også observert bakgården) ikke kommer frem til giften i disse.

Rotter er svært allsidige men vi har ikke funnet tegn på at rottene har kommet inn i bygningen. Vi ber likevel alle følge med og varsle dersom man har observert noe mistenkelig.