Vaskeri-booking

lørdag 29. januar 2022

DOCSIS 3.1-prosjektet ferdigstilt

Etter avstemming blant beboerne i sommer besluttet styret å inngå avtale med Telia om oppgradering til såkalt DOCSIS 3.1 som gir oss bedre utnyttelse av de gamle koaksialkablene som forsørger oss med bredbånd i leilighetene, samtidig som vi slipper inngripende tiltak som en full omlegging til fiber ville tilsi. Installasjonen fant sted i desember i de aller fleste leiligheter. I tillegg er infrastruktur i kjelleren og utenfor borettslagets område oppgradert.

Vi har nå i den kollektive avtalen synkrone nedlastnings- og opplastningshastigheter på 250 mbps. Man kan kjøpe seg videre opp hvis man ønsker, men merk at den kollektive avtalen nå er svært god og bør være tilstrekkelig for de fleste behov.

En viktig del av oppgraderingen er at vi går fra 20 mbps opplasting til 250 mbps. Rask opplastingshastighet kommer godt med for videokommunikasjon og hjemmekontor, siden opplasting til f.eks. kontornettverk nå går betydelig fortere (teoretisk en tidobling av hastigheten, i praksis vil det være mindre, men likevel svært mye raskere enn før).