Vaskeri-booking

fredag 23. september 2022

Varmeanlegget er startet opp igjen

Det er begynt å bli kjøligere og derfor har vi startet opp varmeanlegget igjen. Vi ber i den anledning alle om å lufte ut radiatoren, og så fort som mulig, da det erfaringsmessig tar en del tid før alle får gjort det. Ved å gjøre dette, sikrer du at alle får glede av varmen. Merk at det også i den neste uken kan være perioder hvor vannet er noe kjøligere enn normalt. Dette er fordi anlegget legges om til vinterdrift og den prosessen er ikke helt avsluttet ennå.

Slik lufter man ut

Her kan du lese mer om å lufte ut radiatoren. For å lufte ut, trenger du en radiatornøkkel. En slik kan kjøpes hos Clas Ohlson.

Hvorfor man må lufte ut

Når vi starter opp anlegget, er det alltid mye luft i rørene. De som bor lengst unna fyrrommet og øverst i gården er avhengig av at trykket i anlegget er høyt nok til at de får varmtvann til sine radiatorer. Når hver enkelt lufter ut radiatoren, synker trykket, og dermed forsvinner varmen fra dem som bor høyest.

Luft ut selv om du ikke trenger varme ennå

Nå i starten sjekker vi trykket jevnlig og øker det igjen dersom det har falt. Men vi kan ikke ha dette som en daglig rutine gjennom hele fyringssesongen. Derfor ber vi om at alle lufter ut radiatoren sin nå. Dersom man ikke syns man har behov for radiatorvarmen ennå, så kan man bare stille termostaten på null etter å ha luftet ut.

Ved å lufte ut sørger du også får at radiatoren er full av vannet. Uten vann kan det lettere bli rust i radiatoren, og da må du bekoste en ny radiator.

Min radiator er ikke varm

Et vanlig spørsmål vi hvorfor min radiator bare er lunken. Temperaturen på varmtvannet som sirkulerer i anlegget er bare på 40 grader, så det er naturlig å oppleve dette som lunkent.

Høye strømpriser

Det er svært høye strømpriser om dagen og vi har informert om dette den siste tiden. Vi ber dere derfor tenke på energibruk fremover. 

  • Ikke fyr med åpne vinduer
  • Skru av/demp varme når du ikke er hjemme
  • Slukk lys i vaskeri, hobbyrom og bod etter bruk
  • Ikke bruk mer varmtvann enn nødvendig
  • Ta kortere dusjer, skru av vannet mens du tar på såpe eller sjampo
  • Har du oppvaskmaskin, ber vi deg om å bruke den til oppvask - det er mest effektivt