Vaskeri-booking

Årlig egenkontroll

Hvert år gjør vi i felleskap en del ting med fellesarealene inne og ute på dugnader. Men kanskje er det noen par ting du burde sørge for å gjøre inne i din leilighet også? Ta en dugnad inne også!

Her er noen praktiske og konkrete råd med lenker for mer informasjon.

Elektrisk: Mye bruk av skjøteledninger? Bruker du de samme skjøteledningen i år som i fjor? Kabelkrøll bak Tv-en? Kanskje burde du få lagt opp flere faste kontakter. Over halvparten av alle branner starter på grunn av det elektriske. Her er mer informasjon om hva du må sjekke.

Brannsikkerhet: Du må huske å funksjonsteste røykvarsleren din. Som en minimum du sjekke at den piper når du holder testknappen inne. Pulverapparatet må du vende minst en gang i året. Sjekk at trykkmåleren er i det grønne feltet og at du kan høre at pulveret renner fritt. Alle leilighetene skal ha minst en røykvarsler som tilhører borettslaget. Kanskje trenger du flere?

Kjøkken: Det er ikke lov med kjøkkenvifte som er koblet til lufteventilene. Du må derfor bruke en kjøkkenvifte som blåser ut i rommet. For å ha størst effekt av kjøkkenvifta, må du fra tid til annen bytte ut kullfilteret. Hvis du ikke har byttet siden i fjor, så er det kanskje på tide nå?

Sluk: Du må jevnlig fjerne hår og andre rester fra sluket på badet. Vi har forsikring mot vannskader men egenandel er 10.000 kroner, og den må du betale hvis ditt tette sluk har ført til oversvømmelser.

Blandebatteriet: Mens vi er inne på badet, kan også blandebatteriet i dusjen nevnes. Her står varmtvannet stille og danner utmerkede forhold for diverse urenheter. Merket noe til dårligere trykk? Ta en sjekk på blandebatteriet. Her forklarer vi hvordan.

Lufteluker: Er luftelukene dine lukket? De bør stå åpne hele tiden. Dessuten bør du sørge for å rengjøre luftelukene fra tiden til annen også.