Vaskeri-booking

Felleskostnader

For nye beboere
Fra tid til annen etterlyser spesielt nye beboere giro for husleien (felleskostnader). Rutinen er at OBOS sender et velkomstbrev til den nye andelseieren etter at overdragelsen er godkjent av borettslaget.

Normen er at den personen som eier leiligheten i starten av måneden hvor det er overtagelse, skal betale husleie for den måneden til OBOS. Eventuell fordeling av felleskostnadene for den måneden det er overtagelsen er et forhold mellom kjøper og selger.

Ny eier skal betale felleskostnader fra og med den 1. i neste måned.

Dersom det er veldig kort tid til forfall, hender det at OBOS gir en utsettelse på 7 dager, men dette står det opplyst om i velkomstbrevet dersom det gjelder deg.

Velkomstbrevet blir sendt til din nåværende adresse, sannsynligvis den som står i kjøpekontrakten.
Giroene blir sendt til adressen din her i borettslaget. Hvis det er noen dager igjen til forfall og du ennå ikke har mottatt giroene, må du kontakte vår forretningsfører i OBOS eller de som har sendt velkomstbrevet.

Merk at det er andelseier som får velkomstbrevet og giroene. Dersom det for eksempel er foreldrene dine som står som eier så er det foreldrene dine som får giroene.

Betale på forskudd
For en del er det ugunstig med forfall den første i måneden. Dessverre er dette ikke mulig å endre. Det er også forskjellige KID-nummer på hver faktura. Den enkleste måten å betale felleskostnadene på er med avtalegiro.
Dersom du vil betale på forskudd, kan du endre beløpet på fakturaen og betale et høyere beløp.


Se flere spørsmål og svar her.