Vaskeri-booking

Nyinnflyttet

Velkommen til borettslaget!

Her på sandefjordgata3.no vil du finne det meste som du trenger å vite om borettslaget. For å hjelpe deg på vei, har vi lagd denne siden som oppsummerer noe av det viktigst for nye beboere, med linker til aktuelle sider for å lese mer. Kanskje har også noen gamle beboere glede av å slå opp på denne siden.

Vedtekter og ordensreglene
Du må sette deg inn i de vedtektene og husordensreglene som gjelder for borettslaget.

Brannvern
Du må selv kontrollere pulverapparat - røykvarsler kontrolleres årlig av Firesafe. Hvis du skal pusse opp, må du dekke til røykvarsleren slik at den ikke blir utsatt for støv. Dørene til hver leilighet skal tåle 30 minutter med brannpåkjenning. For å opprettholde dørens evne til å tåle brann må det ikke lages hull i døren, som for eksempel fra spikere og skruer. Skal du ha et navnskilt på døren, fest det med dobbeltsidig teip.
Egenkontrollskjema for brannvern må fylles ut og sendes til styret så snart som mulig etter innflytting. Les mer om brannvern i borettslaget.

Vaskeri
Vasketidene er: 0600-0800, 0800-1000, 1000-1200, 1200-1400, 1400-1600, 1600-1800, 1800-2000 og 2000-2200. Vasketiden reservers ved å booke vasketid på nett. Bruk vaskeposer til BH'er. De gamle tørkeskapene skal ikke lenger brukes. Bruk tørketrommel.  Les mer om bruken av fellesvaskeriet.


Kjøkkenvifter
Kjøkkenvifter/hetter skal aldri være tilkoblet avtrekksventiler eller friskluftventiler. Bruk kullfilter!
Mer om ventilasjonen i borettslaget og punktene du må følge for å unngå problemer.

Skilt
Ved innflytting har vanligvis alle beboere allerede fått nye skilt fra styret. Dersom det blir behov for nye skilt, for eksempel hvis du får en samboer, kontakt oss så ordner vi et nytt skilt gratis. Ikke klistre opp egne lapper og merking før du har lest dennne.


Nøkler
Trenger du et ekstra nøkkelsett? Ekstra nøkkel til leiligheten må du ordne selv mens ekstra nøkkel til oppgangen kan du få av styret for 400 kroner. Alt om nøkler her.

Barnevogner
Barnevogner er ikke tillatt i oppgangene. Har man en barnevogn må man enten ta den med inn i leiligheten, eller sette den i egen bod. Det er også lagt til rette for å ta med barnevogner ned i kjelleren (unntatt F-oppgangen). Dersom det er plass, kan barnevogner plasseres under kjellertrappa.  Du kan også låne en barnevogn-garasje som står ved sykkelparkeringen. Les mer om barnevogner.

Grill
Om våren settes det ut en kulegrill i bakgården. Denne er til fri bruk for beboerne. Kull- og gassgriller er ikke tillatt på balkongene. Usikker på hvordan den fungerer?

Søppel og renhold
Private gjenstander kan ikke settes igjen i fellesareal (utenom egen bod). Dette gjelder for eksempel søppelposer og sko på dørmatta og å sette igjen ting rett utenfor boden. I forbindelse med dugnadene vår og høst, arrangeres det en skrotinnsamling. Pappesker må brettes sammen. Bruk alle søppelcontainerne og knytt igjen alle søppelposene. Les mer om søppelhåndteringen vår her og dine plikter.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt i borettslaget men du må orientere styret. Les mer om dyrehold.

Nyheter på e-post!
Hjemmesidene på www.sandefjordgata3.no oppdateres jevnlig. Du kan få en e-post hver gang det legges ut nye artikler. Nederst i menyen til venstre på hjemmesiden finner du en boks hvor du kan skrive inn e-postadressen din. Slik får du oppdateringer på e-post.

Felleskostnader
Som ny andelseier får du et velkomstbrev fra OBOS med informasjon om fra når du skal betale felleskostnader. Vanlig forfall er den 1. i måneden. Les mer om betaling av felleskostnader her.